Хакери в сигурността на Nest – защитени ли са смарт домовете?

Google предупреди потребителите на Nest да актуализират настройките за сигурност след увеличаване на хакнати камери.

В имейл до потребителите на Nest, Google предупреждава, че всеки е потенциална жертва на хакерство.

Собствениците на Nest охранителни камери получиха имейл от компанията-майка Google в сряда, с който ги предупреждава да променят идентификационните си данни за вход с по-силни пароли. Камерите могат да бъдат закупени от всеки магазин за джаджи и компютърни аксесоари. Разбира се, магазинът за джаджи за дома трябва да е легален, за да не се окаже, че всичко започва от него.

Редовното напомняне за сигурност идва след разрастването на случаите на хакнати камери на Nest и дори на случайни шеги, някои от които са изключително странни и страшни: едно семейство от Илинойс наскоро е разбрало, че устройството им е хакнато от хакер, който започнал да крещи злонамерени епитети чрез микрофона на камерата във всекидневната им. Друг случай, престъпник наблюдавал стаята на бебе в Хюстън, Тексас. Няма проблем, ако се използват usb памети, които са били проверени предварително за вируси.

В своя мейл, Google признава, че не е имало нарушение при по-широката потребителска база Nest, която използват десетки милиони, според статистиката на компанията. Google просто напомня на потребителите, че хакванията са възможни и има “няколко лесни неща, които можете да направите, за да извлечете максимална полза от защитните функции на Nest.”

Писмата на Google попадат в по-голяма, смущаваща тема: нарушенията на сигурността на данните и хаковете са широко разпространени, а само наличието на имейл акаунт може потенциално да компрометира сигурността на камера, насочена към бебето. Компанията дава на своите клиенти очевидни съвети за безопасност, като сочи към двуфакторна автентификация и диверсификация на паролите като най-лесните решения.

Вижте още Топ продукти за смарт дом, които да купите още днес.

Остави коментар

avatar
  Subscribe  
Notify of