Новата фитнес гривна на Xiao Мi – с цветен дисплей

Големите брандове отново се надпреварват за екстрите в новите си модели укмни фитнес гривни. Един от основните играчи на пазара – китайската марка Xiao Мi, залага на куп нови екстри.

Най-интересната от тях е цветният дисплей. Всички гривни на пазара до момента бяха със един цвят, но от тази година това ще се промени. Другата голяма марка на арената – Huawei (също от Китай), вече представи нов модел – също с цветен екран.

Xiao Мi е обновила изцяло своя фитнес тракър и разкри цяло портфолио от други джаджи в Китай, които евентуално скоро ще достигнат и до останалите световни пазари.

Дисплей и асистент

Фитнес тракърът, който се носи като гривна на ръката се нарича Mi Smart Band 4, тъй като е наследник на предишното поколение на същия модел. Той вече има по-голям AMOLED екран – 39.9% увеличен размер в сравнение със своя предшественик от преди една година. Той разполага с изкуственият интелект на компанията, наречен XiaoAI. Гласовият асистент може да бъде активиран с гласова команда.

Големият дисплей, които поддържа 16 милиона цвята и 77 къстъм теми, ще позволи на потребителите да виждат накратко нотификациите си и фитнес статистиките. Тракърът поддържа офлайн плащания чрез AliPay.

Цената на джаджите няма да е значително по-висока от останалите модели.

Номер 2 в класациите

Предвид и дългият живот на гривните, нищо чудно, че брандът се озова на второ място в сектора на смарт гривните в света. Според международен доклад, Китайският гигант е доставил над 7.5 милиона гривни в последната четвърт на миналата година. Пред тях са само Apple, но пък с доставени 16.2 бройки.

Смарт джаджа за заключване

Една от другите смарт джаджи, които марката патентова, е смарт заключваща система на име Mi Smart Door Lock. Тя предлага до 6 типа заключване и позволява на собствениците да следят статуса й в реално време. Работи с една от версиите на новата смарт гривна,която може да служи като часовник. Цената на това устройство е много по-висока – около 245 долара.
Конкуренция на си остават най-вече смарт часовници на големи компании.

Остави коментар

avatar
  Subscribe  
Notify of