Как да се насладите на ароматерапията

Ароматерапията е изкуството и науката за използването на етерични масла за отпускане, балансиране и стимулиране на тялото, ума и духа. Въпреки че при традиционната ароматерапия маслата се смесват за специфичните нужди на всеки човек, напоследък по- практично е маслата да бъдат предварително смесени за различни нужди.

Когато използваме ароматерапевтични масла, те се смесват в масло-носител, като бадемово масло или масло от кокосов орех, за да ги разредят, преди да се приложат върху кожата. Почти всички масла за лице се смесват с помощта на етерични масла поради своите лечебни свойства и ароматни естествени аромати. Продуктите за лице, които използват аромат вместо етерични масла, е по-вероятно да предизвикат реакция поради синтетични съставки, поради което винаги е важно да купувате масла, произведени от 100% натурални съставки.

И така, как можете да се възползвате от ароматерапията у дома?

Добавете масла към ежедневната ви грижа за тялото и косата
Това ще увеличи ползите. Ако използвате душ гел или шампоан без аромат, добавете няколко капки етерични масла в бутилката. Избирането на правилното етерично масло не само ще ухае чудесно, но и ще донесе със себе си куп ползи.

Вана с етерични масла
Добавете масло във ваната си и се отпуснете в релаксиращата смес. Чистите етерични масла ще допринесат за доброто ви настроение и ще ви помогнат да се отпуснете.

Масаж
Намерете подходящо масло за тяло и си направете масаж на тялото. Масажът е чудесен за циркулация и подобряване на различни кожни състояния. Етеричните масла също ще ви помогнат да се почувствате спокойни в зависимост от избраната смес.

Парна баня
Напълнете купа с гореща вода и добавете няколко капки етерични масла, парата ще помогне за отпушване на запушени пори и почистване на кожата, също така ще успокои синусите, особено ако използвате евкалиптово масло.

Използвайте дифузер за етерични масла
Изберете любимото си етерично масло и сложете няколко капки във водата в дифузера. Докато водата се загрява, тя ще освободи водна пара с аромата на избраното от вас масло и ще изпълни стаята с невероятния си аромат. Като алтернатива използвайте дифузерни пръчици, при които не е необходима топлина.

Ароматерапевтични свещи
Ароматерапевтичните свещи са прекрасни за медитация и релакс. Уверете се, че свещта е направена с чисти етерични масла, натурален пчелен восък или органична соя. Свещите, направени от синтетичен восък, са склонни да димят и да отделят нежелани токсини във въздуха.

Препоръчани продукти

Остави коментар

avatar
  Subscribe  
Notify of