Като нови: Google Glass идват с USB Type C

Надеждите на гиганта Google за най-новия им продукт през 2017 година не бяха оправдани – очилата за добавена реалност Google Glass Enterprise Edition не завладяха света. Това обаче, не е отказало създателите им от идеята.

Очилата се завръщат в света на смарт джаджите с нова визия и редица подобрения. Наред с тях, гиганта ще създаде и смарт часовници до края на годината, според изтеклата информация.

Новините, които излязоха около новото поколение на Google Glass, показват, че те ще съобразени повече с желанията на потребителите и имат по-ясен таргет. Най-забележимата промяна е Enterprise Edition е замяната на магнитния кабел за зареждане. На негово място се появява порт за зареждане с USB Type C кабел, подобно на зарядно за телефон. Това е най-новата версия на стандартното зарядно, при което няма определена посока на свързване с устройство. Тази промяна придобива по-голям смисъл, когато се вземе предвид, че Google възнамерява очилата да се използват по-широко във фабрики и складове. В такава работна среда е от голямо значение бързото презареждане, а не толкова естетиката на магнитния кабел.

От компанията, която вдъхва нов живот на тези джаджи – 9to5Google, съобщава, че актуализираното издание на Glass Enterprise ще включва и Snapdragon 710, с вграден LTE, Bluetooth 5.0 и 802.11ac Wi-Fi за връзка. Камерата също получава още един ъпгрейд, от 8-мегапикселовия сензор на предишния модел до 32-мегапикселовия сензор. Това значи поддръжка за 4K видео при 30 кадъра в секунда или 1080p видео при 120 кадъра в секунда. Google повишава и RAM паметта до 3GB. Първите две поколения разполагаха с по 2GB.

С други думи, очилата приличат повече на смартфон с Android в по-различна форма. Промените не изглеждат много вълнуващи за широкия потребител, но по всичко личи, че компанията се е насочила повече към корпоративни клиенти за тази смарт технология за добавена реалност.

Макар да има известна доза разочарование, предвид големите обещания на Google, погледнато по-мащабно новото поколение на очилата изглежда като стъпка напред в развитието на тези продукти. Надеждите са, че след няколко серии за бизнеса, компанията ще пусне на широкия пазар по-масова версия за забавление.

Остави коментар

avatar
  Subscribe  
Notify of