Смарт – Таксито идва без шофьор

Модерният живот включва много различни джаджи, които използваме всеки ден – от такива за забавлени до такива за разплащане. Много буквално, след като новите модели смарт гривни на най-големите производители включват възможността за безжично плащане. Но за някои хора трябва да има граници и всичко да става постепенно. Разбира се, индустриите залагат все повече на смарт технологии и се борят за следващия голям революционен скок в бъдещето. Така докато Тесла препоръчват автопилота да се кара „с две ръце на волана“, една компания на име Waymo успя да получи разрешение за таксита без шофьор. Така наречените роботаксита скоро ще започната да се движат в щата Калифорния. Те са били тествани в продължение на няколко месеца миналата година сред ограничен брой клиенти в щата Аризона. Интересното е, че това е същата компания, която бе част от Google и години на ред влизаше в заглавията на новините със спекулации на какво точно ще бъдат способни тези коли. Е, не полетяха, какъвто по едно време беше слуха, но пък ще возят пътници без шофьор.

Още две компании предвиждат пускането на такава услуга в близките една-две години. Uber работи над собствена технология за автономно шофиране. Това би било облекчение за тези, които ползват услугата, имайки предвид, че наскоро компанията пусна опция „Тих режим“. Очевидно шофьорите говорят толкова много, че се налага специфична заявка за мълчание.

Илон Мъск пък обяви, че автомобилите на Tesla ще могат да се ползват като роботаксита през 2020 г.

Всичко това значи само едно – в близко бъдеще ще имаме възможност да бъдем не шофьори, а просто пътници в своите коли. Докато технологията стане достъпна за масовия потребител, и то в България, може да си купите авто джаджи, с които да направите пътуването по-леко и по-приятно. Най-купуван е FM Bluetooth трансмитер,  с който могат да се водят разговори и да се слуша музика.жж

Остави коментар

avatar
  Subscribe  
Notify of