8 невероятни ползи от това да притежавате смарт часовник през 2019 г.

Ако все още се чудите дали да си вземете смарт часовник, прочетете за ползите от това. Смарт часовникът е отлична инвестиция, която може да ви бъде от полза дългосрочно.


1. Функции за обаждане


Има две нива на използване на тази функция. Или използвате вашия смарт часовник, за да осъществите повикване, като помолите Siri да извърши обаждане от вашия смартфон, или да използвате устройството като дистанционно, за да отговорите на входящо повикване на телефона си. Второто ниво на това е клетъчен смарт часовник, който може да дойде с високоговорител, микрофон и мрежова връзка, за да осъществите разговор без вашия смартфон.

2. Функции за възпроизвеждане на музика


Офлайн функциите за възпроизвеждане на музика все още не са много изявени при смарт часовниците; Въпреки това, тази функция е от голяма полза за хората, които се нуждаят от безжично изживяване, когато са на тренировка или извършват дейности на открито. Също така потребителите могат или да контролират музикалния плейър като да използват своя смарт часовник като дистанционно или да използват смарт часовника с Bluetooth слушалки. Това е много удобна функция, когато спортувате и не искате да носите смартфон със себе си.

3. Здравни и фитнес функции

Смарт часовници обикновено се предлагат с интегрирана функционалност за проследяване на вашите здравни дейности, качество и време на сън, сърдечна честота и фитнес ниво.

• ЕКГ – известна е още като електрокардиограма и е функция, която започва да се предлага на някои определени часовници. Тази функция предоставя по-прецизни измервания на сърдечния ритъм .
• Часове на сън и качество на сън – тази функция е възможна с интегрирани монитори за сърдечен ритъм, жироскоп и акселерометър на смарт часовника. Различните производители използват различни алгоритми за проследяване на времето ви за сън и качеството му с различна степен на успех.
• Кръвно налягане – това е изцяло нова функция за много смарт часовници. • Сърдечен ритъм – повечето от интелигентните часовници днес често се предлагат с монитори за сърдечен ритъм, които могат да измерват сърдечната честота на индивида от китката. Това ви позволява да проследявате сърдечната си честота по време на тренировките например.
• Спешен SOS – допълнителна функция, достъпна при някои смарт часовници, която ви позволява да се обадите за помощ от вашия смарт часовник.
• Спортни функции – новите интелигентни часовници ви позволяват да проследявате как реагира тялото ви при плуване, колоездене, бягане, разходки и много други.

4. Множество смарт функции

Напомняния – Тази функция може да се синхронизира между устройства.
Показване на входящи повиквания – Повечето умни часовници могат да показват входящи повиквания, когато са свързани с вашия смартфон.
Навигация – Ако сте турист, това би било много удобно.
Известия – Обикновено получавате известия от всички приложения на вашия смартфон по подразбиране, но можете също да блокирате някои определени приложения.
Безконтактно плащане – Вече можете да плащате за покупки чрез часовника си. Тези мобилни платежни системи работят с безконтактни четци за плащания дори ако нямате телефона или картата си.

5. Издръжливост на батерията

Може би се питате защо да си закупите смарт часовник при положение, че имате смарт телефон? Някои смарт часовници имат толкова дълготрайни батерии, че телефонът ви не може да се конкурира с тях. Този фактор е удобен, особено ако сте на дълго пътуване и трябва да спестите малко живот на батерията при спешни случаи. Някои смарт часовници могат да издържат до десет дни само с едно пълно зареждане.

6. Можете да получавате обаждания и да отговаряте на съобщения незабавно

Ако имате смарт часовник на китката си, няма нужда да използвате смартфона си, защото можете да отговаряте на съобщения или дори да получавате обаждания от часовника. Това е много полезно, ако тренирате или в обстановка, в която носенето на телефон е неудобно. Също така, някои часовници се предлагат и с гласова поддръжка.


7. Много удобен за намиране на липсващите ви устройства

Липсата на вашите ключове или телефон е смущаващо изживяване. Обикновено се случва преди критичен повод, за който закъсняваме. За щастие, смарт часовниците могат да помогнат, тъй като повечето от тях вече са интегрирани с функция „Намиране на телефон“. Можете да свържете телефона си или всяко смарт устройство към часовника и ще можете да ги откривате, когато е необходимо.

8. Персонализиране

Способността да променяте външния вид и дисплея на вашия смарт часовник всеки ден е доста приятно – може да съчетавате часовника с облеклото си като стилно допълнение към аутфита ви за деня

Препоръчани продукти

Остави коментар

avatar
  Subscribe  
Notify of